Dynamite Blues Band, Kill Me With Your Love

dynamite-blues-band-kill-me-with-your-loveIn 2013 verscheen de Dynamite Blues Band ten tonele en het jaar daarop kwam hun explosieve debuut cd Shakedown & Boogie uit. De band maakte in de daarop volgende periode de vaderlandse podia onveilig, totdat vorig jaar een sabbatical werd aangekondigd. Na een periode van rust en bezinning is de band nu terug met een nieuw album: Kill Me With Your Love.

Nu moet ik zeggen dat het debuut destijds bij mij binnenkwam als een mokerslag en dat was bij de opvolger wat minder. Het openingsnummer is een blues-rocker met de titel “Even If You Want To”. Het is een heftig nummer met nauwelijks tekst en komt een beetje onaf over. Maar de elf nummers daarna zijn weer om door een ringetje te halen. Prima geschreven en vertolkte werkjes, waarin we een combinatie van jeugdige onbevangenheid een flink portie creativiteit kunnen waarnemen.

Wesley van Werkhoven (zang, harmonica, piano), J.J. van Duijn (gitaar), Renzo van Leeuwen (bas) en Niels Duindam (drums) vormen een uitstekende combinatie, die eigentijdse nummers in een vintage jasje weten neer te zetten.
Nummers als “Dirty Minded”, “Kill Me (With Your Love)” en “The Big Unknown”, om er maar een paar tussenuit te pikken, zijn pareltjes, die je direct bij de strot grijpen.

Als nieuwe elementen zijn op de cd ingebracht het pianospel van Wesley, evenals het gebruik van een blazerssectie. Eerlijk gezegd geven deze elementen de cd niet echt meerwaarde. Alleen de blazerspartij in de fraaie ballad “Two Sides” voegt daadwerkelijk iets toe. Ondanks alles heeft de Dynamite Blues Band een waardige tweede cd afgeleverd, die hopelijk bij menig liefhebber een goed thuis zal vinden. (Independent)