Richard Shindell, Careless

richard-shindell-carelessDe in New Jersey geboren en getogen man, nu alweer geruime tijd wonend in Buenos Aires in Argentinië met zijn vrouw (Universitaire Professor) en kinderen, komt met zijn eerste solo-CD in 5 jaar en zijn 13e CD in totaal (inclusief de samenwerkingsverbanden met Dar Williams en Lucy Kaplanski), ‘Careless’.

Een schitterende, leuk gevarieerde CD met 10 eigen liedjes en een (afsluitende) cover, ‘The dome’van Jeff Wilkinson en Brian Martin. Ooit werd zijn carrière gelanceerd door Joan Baez, die in 1997 drie songs van hem opnam op haar album ‘Gone for danger’ en hem meenam op haar tour van dat jaar. Shindell speelt aardig wat instrumenten op deze CD (vele soorten gitaren, percussie, orgel, clavinet, mandola, bas, cajon, chimes, piano, percussie, floor tom, e-bow), verder horen we onder meer pedal steel, viool, trompet, hammond orgel, mellotron en er is vocale hulp van onder andere Lucy Kaplansky. Richard trakteert ons op een gevarieerd topmenu, waarin blues, jazz, folk, country en pop met elkaar strijden om de eer. Mijn favorieten zijn het jazzy titelnummer, het countrydeuntje ‘Abbie’, de ballad ‘All wide open’, het bluesy ‘The deer in the parkway’ en het folky walsje ‘Your guitar’.

Shindell is terug en hoe! Met een CD die bij elke speelbeurt beter wordt. Wie hem onlangs aan het werk heeft gezien en gehoord weet wat ik bedoel. (Continental Record Services)