Thomas Hine, Some Notions Or Novelty

Thomas Hine, Some Notions Or NoveltyOver singer-songwriter Thomas Hine (Golden, Colorado – iets ten westen van Denver) mocht ik al twee maal in ons cafe berichten: in 2009 ‘Motives’, in 2013 ‘Forgive my future’. Over deze laatste CD schreef ik destijds: ‘Mooie, melodieuze ballads met een leuke akoestische begeleiding, met ditmaal een grote inbreng van het glockenspiel. Qua sfeer doet hij me deze keer denken aan die merkwaardige Gilbert O’Sullivan uit de jaren zeventig’. Na een gevarieerd muzikaal verleden, met veel Afrikaanse inbreng en uitstapjes naar rock verblijdt hij ons met zijn subtiele werkstukken.

Ook op de nieuweling bespeelt hij vrijwel alle instrumenten op de CD zelf (een greep: glockenspiel, mandoline, mandola, whistles, harmonium, cello, viool, harmonica, orgel/synthesizer en bas/drums/gitaren/piano), met daarnaast zeer incidenteel hulp op slide guitar en drums en in vier songs additionele vocale hulp (waaronder een in Finland in 2015 opgenomen bijdrage van ene Tina Kärkinen). Hine deed ook de opnames, productie, de mixing en de mastering zelfin zijn geliefde Golden, CO. Weer maakt Hine rustige muziek, sfeervol en met een softpoprandje.

Met zijn aanpak – bijna alles in zijn uppie – heb ik totaal geen moeite, hij doet het gewoon heel goed. Ik ben overigens wel erg benieuwd hoe hij zijn muziek live brengt! Thomas Hine blijft mij behagen. Ik heb wel iets met deze lieve, aangename muziek. ( (Independent)