Stephen Simmons, A World Without

stephen-simmons-a-world-withoutIn Woodburry, Tennessee getogen Stephen Simmons maakte volgens mij al meer dan tien platen. Laatste vijf daarvan staken met wisselend succes de grote plas over. Tot een echte doorbraak kwam het daardoor niet. Om maar eens met de deur in huis te vallen, zijn nieuwe plaat A World Without zal daar geen verandering in brengen.

Na een fraai instrumentaal intermezzo opent Simmons met West. Simmons warme stemgeluid pak je meteen in. De sfeer is typisch Nashville country, tijdens het liedje Faity Tales, wat overigens plotseling stopt. Niet echt charmant bedacht. Dacht daarna even zappen Janneman. Een beetje zoetsappig tot dan. Eenmaal gearriveerd bij Every Time laat Simmons, op muzikaal gebied, heel even zijn tanden zien. Het is van korte duur want na amper drie minuten trapt Simmons weer op de rem in een evenzo voorspelbare liedje The Music Highway. Nee geen verassingen! Dan ontkurkt Simmons zijn nieuwe plaat met One Fast Move. Lekker hoor met een puike gitaar solo verjaagt hij mij gaperig vooroordeel over deze plaat. Dit perfecte radio liedje is en blijft wat mij betreft een vreemde eend in de beid op deze plaat. Aangekomen bij Dreamers & Kinks valt kwartje “I’am a dreamer, I’am a believer, I’am not gonna change” en zo is Stephen

Simmons blijft op A World Without dichtbij waar hij goed in is. Korte simpele melodielijn liedjes maken die op muzikaal gebied niet echt veel om het lijf hebben, maar wel stuk voor stuk lekker in het gehoor liggen. (Blue Rose Records)