Matt Harlan & Rachel Jones, In The Dark

matt-harlan-rachel-jones-in-the-darkOmtrent Matt Harlan, de bescheiden en sympathieke singer-songwriter uit Houston, Texas, heb ik al eerder in het cafe geschreven bij gelegenheid van het verschijnen van zijn tweede CD ‘Bow and be simple’ in 2012. Matt komt met zijn muzikale zowel als levenspartner Rachel Jones in oktober in ons land, ter promotie van hun nieuwe CD, ‘In the dark’.

Een wederom prachtige CD, waarbij het duo vrijwel alles voor zijn rekening neemt, dus zowel zang als productie als begeleiding en natuurlijk ook het schrijven van de songs (er is bij de acht songs in totaal één cover, ‘My mother’s song’ (at seventeen)’ van Steve Dodson/Danny Jones. Er is slechts incidentele hulp op accordeon, keys, drums en lap steel. De muziek is nu ook weer heel intiem, hoewel er een enkel steviger nummer bij zit (‘Move slow’) waarin Matt pittig elektrisch uitpakt. Wat kan dit tweetal voor verrukkelijke muziek zorgen, vanaf de opener, de titelsong, tot aan de afsluiter, de prachtige ballad ‘Mozart’, is het louter genieten. Misschien het mooiste nummer is ‘The time is now’, de samenzang is in dit nummer het mooist. Maar ook de afsluiter ‘Mozart’ scoort bij mij hoog. Een stukje tekst van dit nummer: ‘Mozart will always be Mozart, just like Disco will always be dead, but me, as long as I’m living, I’m changing with each drop of sweat that rolls off of my head’ (prachtig gezegd, toch?)

‘In the dark’ is het vierde juweel van een meer dan voortreffelijke singer-songwriter. Voor mij hoort Matt Harlan in de eregalerij van singer-songwriters en de steun van Rachel Jones levert steeds meer mooie momenten op.

Hun tourschema in ons land:

14 oktober Acoustic Alley (Den Haag)
15 oktober Museum beeldentuin Nic. Jonk (Volendam)
16 oktober Podium café ‘Peter en Leni’ (Steendam)
17 oktober De Oosterpoort (Groningen)
18 oktober Tolhuistuin (Amsterdam)
21 oktober Tangelder presenteert (Middelburg)
22 oktober Ramblin’Roots festival (Utrecht)
23 oktober Muzykkafee Deville (Hieslum, Friesland)
24 oktober Meneer Frits (Eindhoven) (Berkalin Records)