The South Austin Moonlighters, Ghost Of A Small Town

the-south-austin-moonlighters-ghost-of-a-small-townThe South Austin Moonlighters bestaan uit Lonnie Trevino jr. (bas), Phil Bass (drums), Phil Hurley (gitaar) en Chris Beall (gitaar). Alle leden schrijven songs en zingen. Om een lang verhaal kort te maken, het Duitse Blue Rose Records hengelt opnieuw top Americana binnen. Na het gelegenheidsgezelschap US Rails, The Band of Heathens, Deadman en Shurman zijn de South Austin Moonlighters aan de beurt.

De opvolger van het twee jaar geleden verschenen Burn & Shine, Ghost Of A Small Town laat een hechte band horen die binnen het Americana circuit goed zal aanslaan. The Year Of Decembers is een mooie opener. Zonder anderen tekort te willen doen spreekt Chris Beall’s stem mij het meest aan. I’ll Be Coming Home onthult een puntige en puike rhythm sectie. Na het modderige (Lyin’ On The Bottom) Mississippi River volgt er een volte overgang naar de dansbare country rocker You, You Love And Me. Opvallend in het geluid van deze band is de uiterst precieze timing in harmony vocals. De knappe sfeer de vier heren hier op de mat leggen behaagt op de een of andere manier. Het pakt je in en sommige songs laten je niet meer los.

Of The South Austin Moonlighters met Ghost Of A Small Town nu ook in Nederland een podiumplaats kan verwerven is nog maar de vraag. Hoe idioot het ook mag klinken dit is geen bandje die je zomaar in een of ander kroeg om de hoek neer kan zetten. Volwassen muziek verdiend een goed podium. (Blue Rose Records)