Ilya Toshinskiy, Red Grass

Ilya Toshinskiy, Red GrassWat krijg je als een geboren en getogen Rus een bluegrass album opneemt? Jazeker, ‘Red Grass’. Die naam werd ooit bedacht voor de muziek van de uitsluitend uit Russen bestaande bluegrassgroep ‘Bering Strait’, waarvan Ilya enige tijd deel uitmaakte rond 2003. Hij bleef uiteindelijk in de USA hangen, waar hij een graag geziene sessiemuzikant werd in Nashville. Op zijn CD ‘Red Grass’, opgenomen – uiteraard – in Nashville horen we naast Ilya op zijn banjo o.m. grootheden uit die stad als Jerry Douglas (dobro), Sam Bush (mandoline), Byron House (staande bas), Bryan Sutton (gitaar) en Andy Leftwich (fiddle) in wat een typische bluegrass-setting is.

Uitsluitend instrumentaaltjes staan er op de CD, allemaal geschreven door Ilya zelf. De echte kenners leven al op bij het lezen van deze credits. En de echte kenners zullen al de eerste stappen hebben gezet naar hun iPad of laptop om een bestelling te plaatsen. Ze hebben gelijk, deze CD is pure bluegrassklasse.

Alles wat bluegrass prettig en luisterrijk maakt is in grote mate aanwezig op de CD. Klasse! Dus, bluegrassvrienden, deze jongens zijn te groot om op een van onze vaderlandse festivals te komen optreden. De CD is dus een must! (Hadley Music Group)