James Leg, Blood On The Keys

james-leg-blood-on-the-keysJames Leg, zoon van een Texaanse dominee, komt met een nogal wispelturige opvolger van het toch al zo explosieve Below The Belt van een paar jaar geleden.

Als het woord passie nog geen betekenis zou hebben dan zou de muziek van Leg daar perfect invulling aan geven. Of je het nou mooi vind of niet, de beste man graait uit veel muziekstromingen die in de jaren zestig en zeventig razend populair waren. Rock ‘n’ Roll, Punk, Blues, Gospel en soul niets is hem vreemd. De uit Port Arthur afkomstige muzikant zingt in het lekker in het gehoor liggende I’ll Take It “I see you walking down the river with sun in you hair.” Hoe mooi het ook mag klinken, zoals Leg het zingt geloof ik er geen barst van. Tao Te Leg is een dansbare disco rocker, gemaakt met een moderne insteek. Blood On The Keys is een nostalgische soul ballad. Klein maar fijn! De afsluiter Should’ve Been Home With You, een Blaze Foley cover, is een buitenbeentje. Zonder ook maar een akoestische gitaar in te zetten rolt Leg de country loper uit. Met het gestoorde vioolspel is het een hoogtepunt op deze plaat.

Je moet van het stemgeluid houden. Hoe hip het ook mag klinken, ik vond het een geforceerde luistertrip. Kwam niet tot rust en moest concluderen dat deze muziek het niet mijn ding is. Het is zoals de promotor het zegt “deze plaat is voor mannen en vrouwen met een sterk hart.” Echt iets voor mensen die muzikale chaos te gek vinden en maling hebben de structuur daarvan. (Alive Records)