Laurence Jones, Take Me High

laurence-jones-take-me-highDe Britse zanger, gitarist Laurence Jones heeft de vaart erin zitten. Voor het derde jaar op rij levert hij een studioalbum af, met daar tussendoor ook nog even een live cd/DVD met de Blues Caravan.

Naar een eerdere mislukte poging is Laurence er dit keer wel in geslaagd de befaamde blues-producer Mike Vernon aan boord te krijgen. Vernon verkreeg eind jaren zestig/begin jaren zeventig eeuwige roem met zijn Blue Horizon label en topproducties met onder anderen Fleetwood Mac en Chicken Shack.

Vernon’s hulp en invloed hebben er niet toe geleid dat we nu een meer bluesy album voorgeschoteld krijgen, het ligt allemaal aardig in het verlengde van zijn voorgaande schijfjes. Maar uiteindelijk is dat ook wat zijn fans verwachten en wat dat betreft zullen ze niet teleurgesteld zijn.

Laurence wordt op deze cd vakkundig terzijde gestaan Roger Inniss op bas en Phil Wilson op drums. Het trio wordt aangevuld met toetsenist Bob Fridzema, die niet echt dominant aanwezig is, maar er wel voor zorgt dat sommige nummer echt ‘af’ klinken. Paul Jones lever op harmonica een bijdrage aan het meest bluesy nummer van het album: “The Price I Pay”.

Soulzanger Rueben Richards neemt de leadzang voor zijn rekening op de enige cover op het album, het Stevie Wonder-nummer “Higher Ground”. Het nummer valt enigszins uit de toon met de rest van het nummer, maar is zeker niet verkeerd.

Verder lekkere blues-rock met prima gitaarsolo’s en lekkere bas grooves. Af en toe wat psychedelica, soms poppy met als hoogtepunt de fraaie ballad ‘”Thinking About Tomorrow”met een mooie basis van de elektrische piano en een perfect opgebouwde solo. (Ruf Records)