Jetbone, Magical Ride

Jetbone, Magical RideMet hun tweede album Magical Ride maken de jonge gasten van het Zweedse Jetbone een onstuimig ritje door het muzikale landschap van eind jaren zestig- en vroeg jaren zeventigrock. Met dank aan hun ouders’ platencollectie, die ter inspiratie zonder twijfel flink onderhanden zal zijn genomen. Invloeden van The Rolling Stones, The Faces, Led Zeppelin, ACDC, deep soul en glitterrock à la Slade zijn grandioos verwerkt in een elftal energieke nummers van de hand van gitarist/leadvocalist Alin Riabouchkin en bassist/ leadvocalist Gustav Sjödin. Het levert een lekkere, ongecompliceerde rock ‘n’ roll plaat op. Laverend tussen opzwepende up tempo rockers en meeslepende soulrockballades, zit de kracht vooral in de ferme gitaarbijdragen, -sound, in de vetter dan vette kopersectie en in het krachtige soulvolle stemgeluid van het zangduo. Bas en drums zorgen voor verrukkelijke dynamische grooves, piano en orgel voor extra jeu. Voetjes van de vloer voor degene die van dansen houdt of anders handjes aan de luchtgitaar, want deze muziek prikkelt tot meedoen.