Big Mike & The Booty Papas, The Hustle Is Real

Big Mike & The Booty Papas, The Hustle Is RealIn de VS heeft de band al flink naam weten te maken, maar aan deze kant van de grote plas moet dat allemaal nog komen. Big Mike and the Booty Papas zouden daar met hun nieuwe schijfje “The Hustle Is Real” en hun recente tournee door Nederland zo maar eens verandering in kunnen brengen. De band rond zanger/gitarist Big Mike (Michael Ventimiglia) bestaat uit bassist Glen “Cuzz” Hutchinson, zanger/leadgitarist Chris “C.C.” Crider, saxophonist Ed Smith en drummers Keving Redding en Greg Swewart. Deze worden verder door piano, Hammond B3, viool, gitaar en harmonica aangevuld.

Het geluid van de band is te beschrijven als diepe op gitaar gebaseerde blues met invloeden van soul, jazz en rock. De dertien nummers, waarvan er zes zelfgeschreven zijn, swingen de pan uit. Er wordt uitstekend gemusiceerd en de cd bevat alles waar het hart van een ware bluesliefhebbers sneller van gaat kloppen. Mijn favoriete nummers zijn het vlotte “If You Lose You Money” met een opvallende voor de viool van David Ragsdale, en “C.C.’s Travlin’ Blues”, een diepe blues met smeuïg B3-geluid en de beide gitaristen die een geweldig duel met elkaar aangaan.

Mijn eerste kennismaking met Big Mike and the Booty Papas is meteen een zeer aangename. Daar moeten we meer van horen. (Independent)