Mary Chapin Carpenter, The Things That We Are Made Of

Mary Chapin Carpenter, The Things That We Are Made OfZe is al vele jaren een populaire artiest in het softpop/folk/country genre, deze Mary Chapin Carpenter, de dochter van Chapin Carpenter Jr, destijds directeur van het prestigieuze Life Magazine in de USA. De muzieksmaak van haar oudere zussen bepaalde goeddeels haar eigen muzikale interesse. Met name The Mama’s and the Papa’s, The Beatles en Judy Collins kwamen zo binnen met als toetje – via haar moeder – Woody Guthrie. Bijna 30 jaar geleden, in 1987, verscheen haar eerste CD, ‘Hometown girl’, op het Columbia label. Al met al werd zij een major artiest, met een behoorlijk aantal hits in de country charts achter haar naam, haar best verkopende CD, ‘Come on, come on’ (1992) ging maar liefst twee miljoen maal over de toonbank.

Met haar elfde werkstuk, ‘The things that we are made of’ toont Mary eens te meer dat ze een begenadigd zangeres is en het schrijven van goede songs beslist niet is verleerd. De sfeer op de CD is behoorlijk ingetogen, Mary zingt zwoeler dan ooit en heeft een uitstekende groep begeleiders om haar te steunen. Producer Dave Cobb (Nashville) heeft al een Grammy achter zijn naam en werkte met o.m. Shooter Jennings, Sturgill Simpson, Chris Stapleton en Jason Isbell.

Mary Chapin Carpenter maakt het weer waar, een album om te zoenen. Relaxed, subtiel, vakmanschap alom. Geen wereldbestormend werk, maar dat verwachten we ook niet van haar. Ze is gewoon goed zoals ze is!!! (Lambent Light Records)