Fred Chapellier, It Never Comes Easy

Fred Chapellier, It Never Comes EasyDe muzikale loopbaan van de Franse zanger/gitarist Fred Chapellier begon in de jaren negentig. In 1999 was hij de beperkingen van het spelen in bandjes van anderen zat, besloot toen op eigen kracht verder te gaan en richtte de Fred Chapellier Band op. In 2003 bracht kwam de debuut cd van deze band uit. Sindsdien verscheen een aantal cd’s onder eigen naam, maar ook in samenwerking met anderen als Billy Price, Neal Black, Nico Wayne Toussaint en Tom Principato.

Zijn nieuweling heet ‘It Never Comes Easy’ en bevat twaalf vers geschreven nummers. De muziek is allemaal van Fred zelf, de teksten liet hij veelal aan anderen over, zoals aan de eerder genoemde heren Price en Black, maar ook aan Charlie Fabert, de tweede gitarist en mede-producer van dit album.

Het eerste wat me opvalt is dat deze cd qua stijl soms een behoorlijk hoog Robert Cray-gehalte heeft. Goed, Fred stem is iets minder warm dan die van Robert en het gitaarspel wat minder verfijnd, maar verder is er weinig mis mee. Naast Charlie Fabert laat hij zich begeleiden door Johan Dalgaard op toetsen en Abder Benachour op pas. Denis Palatin en Guillaume Destarac wisselen elkaar af achter het drumstel.

De kwaliteit van de cd is goed. Het geluid is helder en het komt allemaal lekker fel uit de speakers. Luister maar eens naar het instrumentale “Funk It Up”, waar Charlie Fabert er ook een prima solo uitgooit. Zeer fraai is ook “Made In Memphis”, een eerbetoon aan deze stad en zijn muzikanten.

Een pareltje is ook de mooie ballad “I Have To Go” met heerlijk gitaarwerk boven een prima piano fundament. Het nieuwe album van Fred Chapellier mag er wezen. (Dixiefrog Records)