Sunday Wilde, Blueberries & Grits

Sunday Wilde, Blueberries & GritsZangeres, liedjesschrijfster en pianiste Sunday Wilde komt uit een klein plaatsje in Ontario, Canada en heeft het vak geleerd door veel, heel veel op te treden in kroegen, bars, op begrafenissen en overal waar ze maar een kans kreeg. Dit heeft haar geen windeieren gelegd, want de prijzenkast bij mevrouw Wilde is in de loop van de jaren behoorlijk gevuld. Vanaf 2007 heeft zij vijf albums in eigen beheer uitgebracht, die stuk voor stuk hoog werden gewaardeerd.

Met “Blueberries & Grits” is onlangs haar zesde album verschenen. Er staan tien nummers op, waarvan er vier door haar zelf geschreven. Het album is in zijn geheel opgenomen in Memphis, Tennessee met de vermaarde producer Gary Vincent en zij wordt begeleid door niet minder vermaarde muzikanten als bassist Reno Jack (tevens haar partner), Billy Earhart (Amazing Rhythm Aces), Watermelon Slim, Sturgis Nikides om er maar een paar te noemen. Voor deze opnamen zijn uitsluitend akoestische instrumenten gebruikt, waaronder een harmonium uit 1857.

Haar muziek wordt in het vakje roots ondergebracht, maar dat is omdat het benoemen ervan moeilijk is. We horen een combinatie van blues, country, folk en jazz. Haar stem is zwoel en sexy, de muziek is puur en eerlijk. Mijn favoriete nummers zijn het griezelige “John The Conquer Root”, een cover van het Willie Dixon nummer, en het samen met haar partner Reno Jack gezongen “One Of These Days”.

Ook dit album biedt veel om van te genieten. Goed gespeeld, goed geproduceerd, mede door het gebruik van de akoestische instrumenten komt het geheel eerlijk en puur over. Grote klasse. (HWY 11 Records)