Moreland & Arbuckle, Promised Land Or Bust

Moreland & Arbuckle, Promised Land Or BustGitarist Aaron Moreland en zanger, mondharmonicaspeler Dustin Arbuckle vormen met drummer Kendall Newby een blues-rocktrio. Promised Land Or Bust is het vijfde album en het eerste voor Alligator. Voor de opnames sprongen bassist Mark Foley en de toetsenisten Scott Williams en Matt Bayles (ook producer) geregeld bij.

In elf compacte songs laten de heren horen waarvoor ze staan: een combinatie van harde, ruige rock en moerassige blues afgewisseld met enkele krachtballads. Een vijftal coverversies noteren we, waaronder een bondige uitvoering van I’m a King Bee van Slim Harpo en een dampende vertolking van Woman Down In Arkansas van Lee McBee. Het eigen songmateriaal is prima en solide, maar niet uitzonderlijk of onderscheidend genoeg om van meerwaarde te zijn. De beste nummers zijn waar de song en niet het instrumentale spierballenvertoon centraal staat. Boogieritmes, gitaarriffs, vette grooves, energiek rauwe zang en intens mondharmonicaspel, het is er meer dan genoeg.

Naar mijn idee echter komt dit soort muziek, met een hoog entertaingehalte, op het live-podium veel beter tot zijn recht, dan in de beslotenheid van bijvoorbeeld de huiskamer. (Alligator Records)