Brother Hawk, Big Medicine

Brother Hawk, Big MedicineHet wiel opnieuw uit vinden doet deze band niet, maar zij geven zo’n verdomd fijne wendingen aan hun rock met een dosis Southern en een klein laagje blues, dat deze niet te weerstaan is. De band bestaat uit vier man, J.B. Brisendine (gitaar, zang), Nick Johns (toetsen, zang), James Fedigan (bas) en J.C. Bartlebaugh (drums). Op de CD nog aangevuld met Joe Brisendine (mondharmonica).

Met Have Love, Will Travel, vallen zij met de deur in het huis. Het begint met een rustige opbouw om naar een stevig geluid uit te groeien met snijdende gitaar, omkleed met een hammond sound en met die kenmerkende stem van J.B. , bijna klagend, maar zo mooi. Half Empty legt hetzelfde aan de dag met kleine tempo breaks. Joe mag melancholisch op harp Midnight In Tifton openen, een prachtig nummer, bijna orkestraal klinkend en weer die kippenvel oproepende stem van J.B. en dan afwisselend de solo op gitaar en harp, een super nummer. Het nummer Big Medicine is al geschreven door J.B. en broer Joe voordat Brother Hawk bestond en tevens één van zijn favoriete nummers en inderdaad dit is één van de rustigste nummers maar van grote schoonheid. De eerste tonen van No Room To Rust doet even aan Black Sabbath denken om dan een rustig tussenstuk te krijgen waarin J.B. laat horen dat zijn stem wel hele hoge noten aan kan en daarna weer na die Sabbat sound. Dit nummer wordt ook gekenmerkt door heerlijke tempowisselingen waar vooral de drum van J.C in het oor springt. Bij L5P denk je even aan een spelfout, de muziek opent nl een beetje in de LSD sfeer zoals Punk Floyd dat had, een echt wegdroom nummer. Ook de nummers Ghosts, Haywood Heartache en Scarlett behoren tot de buitencategorie.

Aangezien op 13 oktober in de Bosuil in Weert, het enige optreden van Brother Hawk in Nederland is, moet dit een uitverkocht huis worden. (Independent)