Paul Handyside, Tide, Timber & Grain

Paul Handyside, Tide, Timber & GrainHet derde album Tide Timber & Grain van singer-songwriter Paul Handyside uit Newcastle, Engeland is een echt luisteralbum. Tien liedjes staan erop. Ze glanzen door de mooie folky zang en de warme instrumentale omlijsting door middel van fraai open gitaarwerk (elektrische gitaar, dobro, weissenborn) van zijn vaste begeleider, tevens producer Rob Tickell en de al even fraaie akoestische baspartijen van David Porthouse.

Aanvullend instrumentarium als lap steel, harmonium, autoharp, harmonica, banjo, geeft aan deze karakteristiek Brits klinkende folk een licht americana-tintje. Grote bekendheid geniet Paul Handyside – voormalig frontman van de eighties indie-band Hurrah! en later van Bronze – naar mijn idee in ons land niet. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld recent werk van Billy Bragg: leg eens je oor te luisteren naar Tide Timber & Grain. Niet het meest direct aansprekende album misschien, maar met enig geduld komt langzaamaan de waardering. (Malady Music)