Bill Durst, Good Good Lovin

Bill Durst, Good Good LovinDe Canadese bluesrock gitarist/zanger mag dan hier nog niet zo bekend zijn, hij heeft inmiddels toch al meer dan 125 nummers verdeeld over twaalf albums geschreven. Zijn stevige bluesrock heeft er dan ook voor gezorgd dat hij in vele voorprogramma’s heeft gestaan van grote bands die het stevige werk ook niet schuwen, daaronder Rush, Aerosmith, BTO, George Thorogood, Savoy Brown en nog vele anderen.

Dat een goede sound ook met drie man voortgebracht kan worden laten Bill Durst (gitaar/zang), Joe DeAngelis (bas, zang) en Corey Thompson (drums, percussie) horen. Elk van de muzikanten krijgt lekker veel ruimte om te excelleren. Bill is op Good Good Lovin’ zeer goed bezig, soms messcherpe solo’s afgewisseld met softere passages waar de bas en drums de ruimte krijgen. En dat gebeurd veelvuldig. Joe en Corey beheersen zo te horen alles en toveren dan ook de mooie ritmes en baslijnen tevoorschijn. Soms lijkt de muziek een beetje de invloed van ZZ TOP te hebben en daar is niks mis mee. Dit album staat zowel als sound als kwaliteit als een (betonnen)huis.

Een actuele video met een nummer van deze cd heb ik niet gevonden, maar het nummer River geeft goed de sound van Bill Durst weer. (Independent)