Cale Tyson, Introducing Cale Tyson

Cale Tyson, Introducing Cale TysonIn de reeks ‘Youngsters revive vintage country music’ komt na de Canadees Daniel Romano en de Californier Sam Outlaw nu de Texaan Cale Tyson. In 2013 en 2014 verschenen van hem de in Nashville opgenomen EP’s ‘High on lonesome’ resp. ‘Cheater’s wine’. In totaal zijn er 13 eigen nummers van deze veelbelovende country boy. Zijn label Clubhouse Records brengt nu deze beide EP’s op één CD. Met in de begeleiding behalve de obligate gitaren, bas, drums, piano flink wat ruimte voor een zingende pedal steel en fiddle. De snik is aanwezig, het vintage-gevoel ook. Heerlijk genietbaar country-werk, prima songs recht uit het country-heart. Titels als ‘Honky tonk moan’, ‘Lonesome in Tennessee’, ‘Long gone girl’, ‘Old time blues’. ‘Fool of the year’, ‘Can’t feel love’, ‘Dreams don’t come true’ zijn voor de liefhebbers voldoende informatie om te weten wat er te verwachten is. Er zijn dus lekkere walsjes, heerlijke ballads en een enkel uptempo nummer. In ‘Fool of the year’ is er een leuke afwisseling van uptempo (lijkt op ‘Ladies love outlaws’) en wals.

Van mij kunnen er niet genoeg van deze boys zijn, Cale is nog onder de 30, dus er zal nog veel plezier aan de man te beleven zijn. Dit is optimaal genieten voor de liefhebbers van vintage country. (Clubhouse Records)