Darlingside, Birds Say

Darlingside, Birds SayVier vocal en multi-instrumentalisten, waar treffen we dit tegenwoordig nog aan? Darlingside is een uit Massachusetts afkomstige formatie, bestaande uit Don Mitchell, Auyon Mukharji, Harris Paseltiner, en David Senft. Daarnaast beheersen de vier heren het vermogen ieders individuele gedachten samen te smeden in degelijk collectief. Alle ego’s op de achterbank, waar heb ik dit meer gelezen?

Diegene die hun tweede CD Birds Say voor het eerst gaan beluisteren zal onherroepelijk een verband leggen naar Morgan Delt, The Family Tree en The Low Anthem. Geen wonder, Dan Cardinal (Josh Ritter, Low Anthem) fungeerde als co-producer. De oorsprong van deze muziek ligt ergens in de jaren zestig. Het was een tijd waar goed geboetseerde klassieke arrangementen, vloeiende harmony vocals gewoongoed waren. De liedjes op deze plaat hebben echter een gevoelige transitie doorgemaakt. Het resultaat zijn dertien tracks die goed op elkaar afgestemd zijn en elkaar enorm versterken. Een luisterplaat waar je gemakkelijk doorheen luistert. Intelligent gemaakte Indie-rock waarmee we een aantal jaren geleden overspoeld werden.

Zonder ook maar één nummer aan te stippen was Birds Say een bijzondere luister ervaring. Darlingside deed iets met mij. Deze rijke en zorgvuldig verzorgde muziek bracht mij ertoe gelukkig te zijn over de toekomst van echte muziek. “Zolang dit soort individuen deze weg inslaan, behoor ik niet tot een vergeten generatie”, dacht ik. Dit laatste zeg meer over Darlingside dan over mij trouwens. (Thirty Tigers)