The Broadcast, From The Horizon

The Broadcast, From The HorizonThe Broadcast is een typisch gevalletje van onder welke steen heb ik gelegen. In 2010 brachten zij al hun debuut EP, Days Like Dreams, uit gevolgd door een live album en een studioalbum getiteld Dodge the Arrow. Nu dus het tweede volwaardige album From the Horizon, een verfrissend album. Frontvrouw en zangeres Caitlin Krisko drukt een flinke stempel op de muziek met een geweldige strot met soms een ‘touch’ van een kruising van Beth Hart en JJ Grey, zelfde passie en bevlogenheid, een stem die je niet loslaat. Maar alleen met een geweldige stem ben je er niet. Naast Caitlin staan Aaron Austin (Gitaar), Ted Marks (Bas), Michael W. Davis (Drums) en Tyler Housholder (Percussie) hun mannetje en op deze cd kregen zij ook nog eens ondersteuning van niemand minder dan John Ginty op de toetsen. Zij brengen een frisse rock ten gehore. Dat kan stevig zoals in de opener Steamroller, waarbij zij gelijk op stoom komen. Maar het funky Double Down heeft een ook stevige bite met heerlijke basloopjes er in geweven en een evenzo mooi drumlijn en een kleine, maar super gitaarsolo. Sign It Off is er één van wat rustiger soort met akoestische gitaar begeleiding en vette Hammond klanken. On The Edge, heeft zijn stevige en rustige momenten waar de stem van Caitlin weer magistraal is en wederom een belangrijke rol voor de ritmesectie, heerlijk nummer. Elk nummer heeft werkelijk een eigen smoel en stralen een andere sfeer uit. Deze band gaat zijn weg vinden in het rock landschap, daar ben ik van overtuigd, mij hebben zij verrast met deze cd en hoop (weet het haast wel zeker) dat zij dat live ook doen.(Independent)

Zij komen tijdens de Europese tour voor twee optredens naar Nederland.

  • 5 november, MFC, Coevorden
  • 6 november, NiXenMeeR, Enschede