Rebekah Long, Here I Am

Rebekah Long, Here I AmGoed nieuws voor de liefhebbers van bluegrass muziek, deze eerste solo-CD van Rebekah Long, geboren en getogen in Georgia en nu opererend vanuit Nashville. Ze is een van de eerste studenten die afstudeerde in ‘Bluegrass Music’ (in Glenville – West Virginia – , het zg. Glenville State College Bluegrass Certificate Program) en ze was daarna geruime tijd actief als sidewoman bij diverse artiesten in het genre en was betrokken bij het ambitieuze en geslaagde ‘Daughters of Bluegrass’ project van de helaas overleden vrouw van grootheid Tom T. Hall, Dixie Hall.

Ze zong ook op deze boxset en speelde bas en gitaar. Maar nu haar in Nashville opgenomen eerste eigen CD en het is een topper in dit genre. De producer is geen onbekende voor ons, Donna Ulisse, die drie songs bijdroeg en samen met Rebekah en soms ook partner Rick Stanley nog eens betrokken was bij vijf songs. De overige songs zijn covers, vijf stuks, van Tom T. Hall, Merle Haggard, Cheryl Wheeler, Mel Tillis en Ed Penney/Jerry Gillespie. Het moge duidelijk zijn, dit is een puike CD met prima songs en uitstekende begeleiding van fiddle, mandoline, banjo, gitaar, dobro en staande bas. De zang is van Rebekah (prachtige stem, helemaal geweldig passend in het genre) met hulp van Ulisse en Stanley.

Een absolute aanrader voor liefhebbers van goede bluegrass!! (LUK Records)