Frank Solivan, Family, Friends & Heroes

Frank Solivan, Family, Friends & HeroesFrank Solivan (mandoline, zang) is een bluegrassjongen, maar wel met een moderne twist. Met zijn band ‘Dirty Kitchen’ (gitaar, banjo, bas) heeft hij inmiddels drie CD’s gemaakt tussen 2010 en 2014. Omdat zijn familie vol met musici zit heeft Frank al heel lang het plan om een speciaal project met hen te doen. Nadat zijn moeder in 2014 op 62-jarige leeftijd overleed heeft hij het project in gang gezet.

Te beginnen met een prachtige versie van het aloude ‘Wayfaring stranger’, waarop moeder Lorene op lead vocals is te horen werden enkele favorieten van Lorene in familiekring opgenomen. Zo passeren het schitterende ‘Mexico’ van Sarah Elizabeth Campbell met alleen Frank op gitaar en bijzang en nichtje Megan McCormick op lead vocals, ‘I still miss someone’ (met een band met grootheden als Rob Ickes (dobro) en Shawn Camp (low harmony vocals) en nichtje Megan op gitaar en nichtje Teresa Michel op lead vocals en vader Frank Solivan Sr op banjo en ‘Put me in your pocket’ (Frank en Megan wederom samen, nu in andere rollen). Het is een prachtige, gevarieerde CD geworden met opvallende bluegrassversies van ‘Pretty woman’ (Orbison) en ‘Leaving on a jet plane’ (Peter, Paul and Mary, geschreven door john Denver). Daarnaast zijn er vier songs van Frank zelf en een paar traditionals (naast het jazzy gespeelde ‘Wayfaring stranger’ ook het instrumentaaltje ‘When the leaves turn brown’). Zo subtiel als ‘Are you missing me’ klinkt door de heerlijke zang van – alweer Megan (Frank in de harmonies) en de ingetogen Weissenborn van Ickes – optimaal genieten!

Een prachtige CD met een verrassende variatie, schitterend spel en puike zang. Verveelt geen moment! Een lekkere speelduur ook, ruim 61 minuten. Super! (Compase Records)