Santana, IV

Santana, IV45 Jaar geleden is het alweer dat Santana III uit kwam, 1971 dus. Daar is nu dan Santana IV verschenen in bijna dezelfde samenstelling als indertijd met Carlos himself, Gregg Rolie, Neal Schon, Michael Carabello, and Michael Shrieve. Met 16 nieuwe tracks wordt er flink uitgepakt, goed voor 75 minuten muziek.

Om maar met de deur in huis te vallen Yambo, Shake it, Love Makes The World Go Round, Freedom In Your Mind, Suenos, Blues Magic, Leave Me Alone, zijn uitstekende nummers zoals ik die van Santana verwacht. Maar dan zijn er ook middenmoot nummers zoals Choo Choo, Caminando, Echizo, You And I. Dan zijn er ook nog de tegenvallers Fillmore East, All Aboard, Come as You Are Forgiveness, waarvan de lange een hoog jam gehalte hebben waar geen einde aan lijkt te komen.

Voor de echte Santana liefhebbers zal dit misschien een pracht album zijn met de herkenbare sound die bij sommige nummers terug doen denken aan Black Magic Woman, Oye Como en Jingo. Maar bij mij bracht het toch enige luistermoeheid teweeg, meer is niet altijd beter. Een aantal tracks minder, dan was de cd misschien bij veel beter binnen gekomen. (Santana 1V Records)