Jimmy Ruggiere, Nicer Guy

Jimmy Ruggiere, Nicer GuyIn de oneindige serie ‘onbekend talent uit Austin Texas’ presenteren wij u Jimmy Ruggiere. Een allerbeminnelijkste man met een heerlijke harmonica en een verrassend goede schrijfpen. De 10 nummers op zijn debuut CD schreef hij zelf.

Zijn muziek is country, zoals hij dat zelf aan mij vertelde. En het klinkt voortreffelijk, deze gevarieerde verzameling sympathieke liedjes. In de begeleiding onder meer een aantal van mijn helden uit Austin, zoals Lloyd Maines (pedal steel), Warren Hood (fiddle), David Carroll (bas), Rolf Sieker (banjo) en producer/multi-instrumentalist Chris Gage (gitaren, piano, B3 orgel, dobro, mandoline en harmony vocals). Kirsten DeWitt zorgt voor de vrouwelijke vocals.

Het is genieten van shuffles (het vlotte ‘I cried all the way to Ft. Worth’, ‘A heartache couldn’t happen to a nicer guy’ – ‘Now I hear people talking as I shuffle by’ – ), een familiedrama (‘Going home to say goodbye to dad’), een midtempo country-rocker (‘I’ll take the ride’ met Gage op de elektrische gitaar en Jimmy op zijn bluesiest harmonica), ballads (‘The livin’ end’, ‘Sunday’s broken’), een Mexicaans getint gevalletje (jawel, met trompet: ‘There’s one too many pretty girls in Tucson’) en een bluegrassnummertje (’90 miles to Nashville’).

Een gewoon heerlijk aangename CD, deze ‘Nicer guy’. Prima songs, goede vocals, prachtige begeleiding, schitterende productie. Uitstekende country-CD!!! (Blue Streak Records)