Jordan Patterson, The Black On Track Recording

Jordan Patterson, The Black On Track RecordingProject The Back on Track Recording Project begon in 2014 als EP en is anno 2016 uitgegroeid naar een volwaardige cd. En wat voor een cd. Deze bijzonder prettig in het gehoor liggende schijf heeft na enkele keren draaien mijn hart veroverd. Met Favourite Boy wordt er met een dosis funk afgetrapt a la Hamilton Loomis, blues met een lading funk zoals deze is een prima binnenkomer. Maar hij kan ook de gevoelige snaar raken zoals met Can we fall in love again, een nummer dat mij het gevoel van Sean Costello geeft, kippenvel dus. Wie op dit nummer het prachtige gitaarwerk voor zijn rekening neemt, Darryl Romphf of Bobby Thompson, diegene heeft prachtig werk afgeleverd.

Maar ook het steviger werk wordt niet vergeten, oa She’s cool en Living without your love, mogen er zijn, beide met een hoog Lenny Kravitz gevoel, daar kun je mee thuis komen. De ritmesectie mogen we ook niet vergeten, Mark MCintyre (bass) en Benjamin Rollo (drums, percussie), zetten zeker op de stevige nummers hun lijntjes uit. Dan is er ook nog You’re my girl, een nummer met weer goed klinkende gitaar maar naast de prettige stem van Jordan wordt dit nummer opgefleurd wordt door zangeres Skyler Jordan, deze keer nadrukkelijker aanwezig dan op de opener, dat had van mij vaker gemogen. Op zes van de tien tracks is gastmuzikant toetsenist Scott Galloway aanwezig, dit heeft een toegevoegde waarde, de sound wordt breder en krijgt een warmere sound.

In tegenstelling tot veel mondharmonicaspelers heeft Jordan zich redelijk beperkt gehouden, enerzijds mooi voor de andere muzikanten die niet weggeblazen worden, anderzijds jammer daar zijn harpspel er wezen mag. Mij heeft hij met zijn band overtuigd. TOP cd!! (Flamingcheese Records) (Independent)