The Black Circles, Undone

The Black Circles, UndoneJe hebt muziek om naar te luisteren en je hebt muziek, die je moet ondergaan. De debuut cd van The Black Circles valt vooral in deze laatste categorie. Snoeiharde ‘ín your face’ blues/rock met beukende drums en gierende gitaren.

The Black Circles bestaan uit het duo Sam Bratley (gitaar/zang) en Martin Saunders (bas/zang) en zij worden op ‘Undone’ geassisteerd door drummer/zanger Phil Wilson, Jesse Davey (toetsen) en Cat Fullbrook, die op enkele nummers een vocale bijdrage levert. Hoax-man Davey is op toetsen minder bedreven als op gitaar, maar legt een prima basis neer.

Dit is een goede debuutplaat van deze mannen, die tien zelfgeschreven songs hebben opgenomen. De productie (in handen van het trio Bradley, Sounders en Wilson) had naar mijn idee beter gekund. De nummers verdrinken af en toe in een nogal modderig geluid, vooral het snellere en stevigere werk. Ook de mix is niet overal even optimaal.

Maar er staan toch best een paar sterke nummers op het album, die zeker veel belofte inhouden voor de toekomst. “Don’t Mean A Thing” is een prima ballad, “Stop Acting This Way” is een slow-blues in de stijl van The Hoax, veel gierende gitaren, maar met een prima modulatie halverwege de solo. “Drifing” is een lekker bluesje door het duo Bradley en Saunders en op “Bad Luck” heb zelfs ik helemaal niets aan te merken.

Al met al een hoopgevend debuut en ik ben zeer benieuwd in welke richting dit gezelschap zich verder gaat ontwikkelen. (Sonic Rendevouz)