Elam McKnight Band, Radio

Elam McKnight Band, RadioElam McKnight is afkomstig uit West-Tennessee, die sterk is beïnvloed door de muziek uit dat gebied: blues, country, gospel, soul en rock. Jarenlang was hij als soloartiest of als onderdeel van een duo op pad. Sinds kort heeft hij een band gevormd met Dudley Harris (bas, gitaar, zang) en Eddie Phillips (drums). Dit trio heeft nu hun eerste album uitgebracht onder de titel “Radio”.

Het album bevat veertien nummers met een variatie aan de al genoemde blues, country, gospel, soul en rock en combinaties daarvan. Het begint met een grunge/garagerock “I Feel Like Rocking”. Nou, dat is wel duidelijk. Aan mij is dit niet besteed, maar dat is een kwestie van smaak. Gelukkig is de rest van het album melodieuzer. Fraai zijn bijvoorbeeld het met gospel doorspekte “Radio”, dat ook als single is uitgebracht, en de countryblues “Gonna Find Me A Hole” en “Hard Times They Is” halverwege het album. Van een beetje jatwerk is McKnight ook niet vies. “I’m Bad” is praktisch een kopie van Thorogoods “Bad To The Bone” en Dixons “Hoochie Coochie Man” en “Love Me” is geïnspireerd (om het maar eens voorzichtig uit te drukken) door B.B. Kings “Rock Me Baby”. Persoonlijk vind ik het aanbod op het album te gevarieerd. De stijlen liggen te ver uit elkaar. Het wordt verder goed uitgevoerd, maar de richting is een beetje zoek. Dat is jammer. (Independent)