Marc Lelangue, Lost In The Blues

Marc Lelangue, Lost In The BluesMarc Lelangue is een zanger/gitarist, afkomstig uit het Vlaamse Kortrijk. In de loop der tijd bracht hij een aantal albums uit en na een flinke adempauze sinds de voorganger is daar nu ‘Lost In The Blues’. Het Marc Lelangue Trio bestaat naast de naamgever uit Lazy Horse (Raf Timmermans) op mandoline, slidegitaar, harmonica en schuurpapier (!) en bassist René Stock.

‘Lost In The Blues’ zal niet in mijn Top 10 lijstje van blues cd’s over 2016 voorkomen. Daarvoor vind ik het vocaal niet sterk genoeg. Instrumentaal is het wel aardig in orde, maar klinkt het net weer niet doorleefd genoeg. Toch is dit best een sympathiek schijfje geworden, waarin de liefde voor pre-war blues op doorklinkt. Naast een tweetal eigen nummers en een sterke cover van landgenoot Jean-Pierre Froidebise’s “Send My Body To Bourbon Street” horen we een paar pareltjes uit de blues geschiedenis van onder meer Tampa Red, Brownie McGhee, Sonny Terry, Leroy Carr en Barbecue Bob. Er valt prima te genieten van het slidegitaar- en harmonicaspel van Lazy Horse, terwijl Marc zelf ook een prima stukje gitaarspel in de vingers heeft, zoals hij laat horen in “Too Lazy” en “Take Me Back”.

‘Cum Laude’ zullen de mannen met dit album niet slagen, maar een ruime voldoende is ze zeker gegund. (Naked)