Erin Rae & The Meanwhiles, Soon Enough

Erin Rae & The Meanwhiles, Soon EnoughDe in Jackson, Tennessee geboren Erin Rae kreeg de folkmuziek min of meer met de paplepel ingegeven. Naast het hebben van een reguliere baan waren haar ouders amateur muzikanten die regelmatig optraden. Als vijfjarige deed zij af en toe al mee. Nu, twintig jaar later is zij verhuisd naar Nashville en heeft zij samengewerkt met een hele rits aan muzikanten. Na vijf jaar geleden een eerste EP uitgebracht te hebben is van haar met haar band The Meanwhiles het eerste album “Soon Enough” verschenen.

Het album werd binnen twee dagen opgenomen. De arrangementen zijn spaarzaam. Erin’s stem en gitaar worden gesteund door drums en bas en af en toe aangevuld toetsen, pedal steel en cello. Zij is een prima songwriter, wier teksten gaan over dingen die zij zelf beleeft. Veel over de liefde, maar dan niet het ‘blijf je trouw’-werk. Het gaat bijvoorbeeld over loslaten of hoe goed het ooit was. Daarnaast bezingt zij onderwerpen als opgroeien en het verlies van haar vader. Erin heeft een wat hese, maar duidelijke stem, zodat haar teksten goed te beluisteren zijn.

Een prima debuut. Zeker voor fans van folk en singer-songwriter is dit een aanrader. (Clubhouse Records)