Anni Piper, More Guitars Than Friends

Anni Piper, More Guitars Than FriendsGelukkig zien we steeds meer. Heb het over mooie vrouwen, die er uit zien als “The Beauty” maar te keer gaan als “The Beast”, in het blues-rock genre. De uit Australië afkomstige Anni Piper is er zo een. Op haar twaalfde leerde ze zichzelf gitaarspelen. Kennelijk waren haar vingers wat aan de trage kant want ze speelt tegenwoordig basgitaar.

Had nog nooit van deze oogstrelende dame gezien of gehoord. Na het beluisteren van haar nieuwe CD More Guitars Than Friends had ik trouwens de grootste moeite haar muziek uitsluitend te bestempelen als blues-rock. More Guitars Than Friends bevat namelijk meer, veel meer.
De plaat opent met Wonder Woman. Dit is toch rock-a-billy jazz, waarin Piper’s bas loopjes nadrukkelijk is in gemixt. Just A Little Bit is een tekstueel hoogstandje waar het speelplezier van af spat. Puik gitaarspel van Dave Kury trouwens! De titeltrack klinkt precies zo als de cover eruit ziet. Deze nimf zingt dan super sensueel en flirt met haar luisteraar. Ze zingt op een gegeven moment “the woman that I become” en dan volgt weer een lekker ingetogen gitaarsolo van die Dave Kury. Lekker nummer is ook Cold Pizza and Warm Beer. Piper’s bas staat wederom pontificaal op de voorgrond. Ze is bassist en dat zullen weten ook! Dit keer deelt drummer Frank Hetzler rake klappen uit. I’m Lost Without You is een nummer waar veel muzikale genres samenkomen. De ritmiek en die sound ligt Anni Piper klaarblijkelijk het beste. Erg sterk nummer! Oeps laat ik Shotgun Wedding niet vergeten te benomen. Over een vreemde eend in de bijt gesproken. Het Caribische getinte nummer heeft helemaal niets met blues te maken. Piper’s bas bonkt nadrukkelijk op de deur.

More Guitars Than Friends is best een leuke afwisselende plaat geworden. Er wordt goed en professioneel gemusiceerd en voelt daardoor vrij relaxed. Geen wereldplaat! Toch komen de songs op dit album over alsof Piper zichzelf wil bewijzen. Piper’s bas spel is goed maar staat wat mij betreft te veel op de voorgrond. Niets mis mee, maar als dit soms ten koste gaat van het samenspel met haar drummer, zet ik mijn vraagtekens. (Independent)