Guy Verlinde, Rooted In The Blues

Guy Verlinde, Rooted In The BluesAls het goed is behoeft Guy geen introductie meer, zijn naam is inmiddels toch wel gevestigd. In al die jaren dat hij al muziek maakt en schrijft, blijft er natuurlijk ook weleens wat op de plank liggen. Zo staan er op dit album nummers die hij al speelde met zijn vroegere bands Smokin’Chillums en Backbone & Mo’ Rice en nummers die hij nog steeds met de Mighty Gators speelt, maar nog nooit op zijn albums gebruikt zijn.

Maar ook nieuwe nummers die het nog niet tot een cd gerbacht hebben om één of andere reden. Één van die redenen zou kunnen zijn dat muzikanten soms niet tevreden zijn over een nummer, de andere reden zou kunnen zijn dat je niet de juiste muzikanten bij elkaar hebt. En bij die laatste reden kan ik mij wel iets voorstellen. Als ik het nummer Thinkin’ about my baby hoor, dan is dit een nummer dat in het straatje van Richard van Bergen, a la Shiner Twins, past. Behalve Richard, heeft Guy nog een stel voortreffelijke muzikanten om zich heen verzameld voor dit album. Patrick Cuyvers (D-Tale), begenadigd toetsenist, Steven Troch op de harp, René Stock (Alain Pire Expérience) op de bass , Frederik Van den Berghe (oa South of The Border) drums/percussie. En voor één nummer werd ook nog Tiny Legs Tim ingevlogen om met zang en gitaar het nummer Goin’ down to Missy Sippy te ondersteunen. Een nummer waarin de beroemdste muziekzaal in Belgie bewierrookt wordt. Een volgende bezoek aan Gent zal mij ook zeker daar naar toe drijven.

Met al deze muzikanten heeft Guy een fijne cd neergezet waar ook de specialiteit van elk van deze gasten te horen is. Dat geeft ook de mooie variatie in stijlen. Een stukje levensloop van Guy wordt mooi omschreven in Soul Jive, als kind Elvis imiterend en daarna opgroeiend met Muddy en zeker beinvloed door de Kings en Hooker is hij hierdoor sinds 1991 dé Belgische bluesman zoals wij hem kennen. Hij zingt over (vergane)liefde en verlangen en dat laatste wordt mooi, bijna zwoel vertaald in Treat me right.

Met deze dertien nummers heeft hij weer een puike cd erbij en maakt je nieuwsgierig wat hij nog meer aan vergeten nummers op de plank heeft liggen. (Dixiefrog Records)