Bökkers, Live & Knetterhard

Bökkers, Live & KnetterhardNa een paar studioalbums vonden de mannen van de Sallandse band Bökkers het de hoogste tijd om de sfeer van hun live gebeurtenissen op cd te zetten. Dat heeft geresulteerd in ‘Live & Knetterhard’ en dat is een vlag, die de lading volledig dekt.

De opnames voor de cd werden eind 2015 en begin 2016 gemaakt in de Hein en Diny Musichall in Broekland en men heeft de livesfeer prima weten vast te leggen. Twintig nummers krijgt de luisteraar voorgeschoteld, waarvan veel oude favorieten maar ook een handjevol nieuwe nummers.

Bökkers bestaat uit Hendrik Jan Bökkers (zang en gitaar), Erik Neimeijer (zang en gitaar), Arjan Pronk (bas en zang) en Jeroen Hobert (drums). Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk, maar ook de schitterende bewerking van het Haynes Carll nummer ‘She Left Me For Jesus’ (‘Jezus’) ontbreekt niet.

De band Normaal mag de pijp inmiddels aan Maarten hebben gegeven, de mannen van Bökkers hebben het stokje op gepaste wijze van hen overgenomen. De tribute band Bökker dut Normaal is op een laag pitje gezet, maar de groep laat zien en horen over voldoende vaardigheden te beschikken om lekker eigen werk en aanstekelijke rocknummers te kunnen neerzetten. ‘Morattamottamotta’, ‘Baat Het Niet Dan Schaadt het niet’, ‘De Neuze’, allemaal worden ze enthousiast ontvangen door het publiek in Broekland en ongetwijfeld ook ver daarbuiten.

De fans kunnen blijven hossen en het bier kan blijven vloeien. En ook het westen en noorden van Nederland mag meedoen. De komende maanden is de band ook in ondermeer Alkmaar, Amsterdam en Groningen te zien. (GooMah Music)