Ole Frimer Band, LIVE at Blues Baltica

Ole Frimer Band, LIVE at Blues BalticaDe Deense singer, song writer Ole Frimer, voormalig frontman van de formatie Blue Junction, formeerde in 2008 zijn eigen project: The Ole Frimer Band. Een band met ervaren muzikanten bestaande uit Ole met zang en gitaar, Palle Hjorth op orgel & keyboards, Jesper Bylling op de bas en Claus Daugaard op drums.

De Ole Frimer Band is in het thuisland niet meer weg te denken uit de blues scene. Ook Noorwegen en Zweden hebben al kennis gemaakt, de rest van Europa moet nog volgen. En dat moet gezien deze ’live cd’ gaan lukken. Live tussen aanhalingstekens, het mag dan live zijn, het publiek lijkt er een beetje uit gefilterd en er wordt ook niets aan elkaar gepraat waardoor het live-effect een beetje weg is. Dat neemt niet weg dat de cd een meer dan te pruimen cd is geworden. De grote rollen zijn weggelegd voor Ole Frimer, een prima zanger en gitarist, en Palle Hjorth op de toetsen. Zonder deze toetsenist was het allemaal een beetje bleekjes geworden.

De stem én de manier van zingen doen mij soms denken aan Eric Clapton, een wat warme en relaxte stem. Vijf van de acht nummers komen van de hand van Ole waaronder de opener ‘If you only could forgive me’, hier worden de rollen van de muzikanten gelijk duidelijk zoals boven al vermeld, vooral het orgel en keyboard. Een mooi opwarmertje. De cover ‘I can’t keep from crying sometimes’ van Al Kooper wordt mooi uitgevoerd waarin Ole zijn talent als gitarist ten volle benut en waar de toetsen en ritmesectie een heerlijke relaxte was over het nummer leggen. Ook de covers ‘Black Cat Bone’ van Hob Wilson en ‘Hustled down in Texas’ van Johnny Winter mogen er zijn waarbij van de laatste gezegd kan worden dat Ole hier alles uit zijn gitaar haalt, de kwaliteit spat er vanaf.

Van zijn eigen nummers springen: ‘Working too much’ en ‘Sheltered Roads’ er bovenuit. Het zijn relaxte nummers maar ook hier speelt Ole voortreffelijk gitaar, elke noot is raak. Ondanks het al eerder genoemde mindere live gevoel, viel deze CD in goede aarde en zal deze band zijn weg wel vinden naar westelijk Europa.(LongLife Records)