Eric Bibb & North Country Far with Danny Thompson, The Happiest Man In The World

Eric Bibb & North Country Far with Danny Thompson, The Happiest Man In The WorldEric Bibb blijft een productieve muzikant, die kwaliteit blijft leveren. Ook houdt hij het over het algemeen boeiend, door voor elk nieuw album een ander uitgangspunt te nemen, van waaruit de nieuwe cd wordt opgebouwd. Naast Bibb zelf (zang, gitaren, banjo en gitaar-ukelele) is een keur aan muzikanten te horen met naast bas, drums, Ierse fluit en harmonica de nodige snaarinstrumenten als dobro, pedal-steel, Weissenborn, Hawaiian gitaar, mandoline en viool. Niet verwonderlijk dat de muziek te zoeken is in de folk- en roots richting.

Hoewel ik elke cd van Eric Bibb met veel plezier verwelkom, betrap ik mezelf er bij deze cd op, dat mijn aandacht na een paar nummers toch een beetje begint te verslappen. De eerste drie nummers zijn dik in orde, maar daarna zakt het wat in. Op zich is er niets mist met de nummers, ze zitten goed in elkaar, worden prima gespeeld en ook tekstueel is er weinig op aan te merken, maar het is net iets teveel van hetzelfde, zonder dat ergens iets van spanning teweeg gebracht wordt. Ik krijg af en toe de indruk dat de heren lekker met en voor elkaar zitten te musiceren, dan dat ze een doordacht plan hebben voor het complete album. Tegen het eind trekt het gelukkig weer wat aan en het album krijgt een verrassend slot met een typische Bibb bewerking van de moeder aller punksong, de aloude Kinks-klassieker “You Really Got Me”.

Eric Bibb fans kunnen deze cd weer blindelings aanschaffen, kwaliteit gegarandeerd, maar voor mij is dit net ietsje teveel mandoline en banjo-gepingel. (Stony Plain Records)