Lukas Nelson & Promise Of The Real, Something Real

Lukas Nelson & Promise Of The Real, Something RealAltijd al willen weten? Heeft de grote ster Willie Nelson dan geen kinderen die in de muziek actief zijn?? Hij heeft zeven kinderen verwekt in zijn vier huwelijken, maar voor zover ik weet zijn alleen Lukas en Micah, zoons uit zijn vierde huwelijk (met Annie D’Angelo, sinds 1991) actief in de muziek. Lukas maakt met zijn band ‘Promise of the real’ wat hij noemt ‘cowboy hippie surf rock’. De zelf-geproduceerde (samen met Steve Chadie) CD ‘Something real’ werd opgenomen in San Francisco en is inderdaad een stevige rockschijf met overigens wel flink wat rustmomenten (het prachtige ‘Ugly color’, de lieflijke ballad ‘Georgia’ en ‘Set me down on a cloud’). Lukas zelf speelt gitaar en ‘pump organ’, er is gitaarhulp van Corey McCormick (ook bas, orgel, programming) en broertje Micah Nelson, verder horen we Anthony LoGerfo op drums en Tato Melgar op percussie. Van de 9 songs schreef Lukas (samen met zijn band overigens) er 7, de covers zijn van JJ Cale (‘I’ll make love to you anytime’) en John Philips (diens ode aan San Francisco, ‘San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair’, waarop Neil Young meezingt, een opvallend fraaie versie overigens met een schitterend arrangement). En ja, de stem van Lukas doet – zij het een beetje ‘in de verte’ – denken aan die van zijn papa, de muziek is duidelijk anders, heftiger en rockend.

Benieuwd naar de ‘cowboy hippie surf rock’ van Lukas Nelson? Ga luisteren en oordeel zelf. Prima CD van een vent die zijn eigen weg heeft gevonden. (Royal Patato Family)