Robert Jon & The Wreck, Good Life Pie

Robert Jon & The Wreck, Good Life PieHet leven van een recensent is niet altijd even makkelijk. De laatste weken hoor ik van vrienden en collega’s lovende verhalen over Robert Jon & the Wreck en hun nieuwste cd ‘Good Life Pie’. Vol verwachting gooide ik deze schijf dus in mijn cd-speler, maar na beluistering moet ik tot mijn spijt constateren, dat ik het enthousiasme hierover niet helemaal deel.

Het debuutalbum van deze in februari 2013 opgerichte band, ‘Glory Bound’, is een prima album en deze opvolger is dat ook wel. Elf zelfgeschreven en goed in het gehoor liggende songs, daar is zeker niets mis mee. Ze worden ook prima vertolkt door de vijf muzikanten: Robert Jon Burrison (zang/gitaar), Kristopher Butcher (gitaar/zang), Steve Maggiora (toetsen/zang), Dave Pelusi (bas/zang) en Andrew Espantman (drums).
Neem bands als de Allman Brothers, Rolling Stones en Buffalo Springfield, hussel het goed door elkaar, warm het op en de uitkomst is ongeveer wat je op deze cd te horen krijgt. Een beetje (Southern) rock met een vleugje Westcoast-sound. Niets mis mee, maar voor een veteraan, die de originelen in hun hoogtij dagen heeft gehoord toch een beetje ‘opgewarmde hap’.

Dat wil overigens niet zeggen dat dit een slecht album is. Goed, nieuwe klassiekers in dit genre creëer je in deze eeuw niet meer, maar er valt zeker nog wel het nodige te genieten. Robert Jon is een prima zanger, de band is lekker strak en vooral de tweestemmige- en slidegitaar partijen zijn dik in orde. De harmony-vocalen zijn ook goed.

Het instrumentale ‘Tightrope’ doet erg aan de Allman Brothers Band denken, maar dat is niet zo moeilijk als je elementen uit diverse nummers van deze band samenvoegt om iets ‘nieuws’ te maken. Maar al met al, toch wel lekker om naar te luisteren. De kracht van deze band komt volgens mij toch het best tot zijn recht op het podium, dus volgende keer hopelijk een live album. (Teenage Head Music)