Angel Forrest, Angel’s 11

Angel Forrest, Angel's 11Angel Forrest is een Canadese zangeres, die in 1996 haar cd debuut maakte met het album ‘Secondhand Blues’. Haar recente cd heeft de titel ‘Angel’s 11’meegekregen. Het album telt elf nummer en op elk nummer is een andere gitarist te horen. De gitaristen kregen allemaal de vrijheid kregen om ‘hun’ nummer op eigen wijze in te vullen. De cd is dus niet alleen interessant voor fans van de zangeres, maar zeker ook voor de gitaarliefhebbers onder ons. De songs zijn allen geschreven door Angel Forrest en haar partner Denis Coulombe, die tevens op bas, trompet, akoestische gitaar, percussie en achtergrond vocalen te horen is.

De schijf bevat blues, rock, soul en jazz nummers. Interessant is wel de aanpak van de diverse gitaristen: sommigen spelen helemaal in dienst van het nummer en vullen hun partij in eigen stijl in. Anderen weten toch een nummer volledig naar eigen hand te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is “Touch My Hand”, waar Shane Murphy een prima zompige ondergrond weet neer te zetten.

De cd begint met het nummer “Hangman”. Door het mariachi-achtige intro met trompet wordt de luisteraar even op het verkeerde been gezet, maar krijgt al snel een prima rockende blues voorgeschoteld met prima gitaarwerk van Johnny Flash. “All The Way”, met op gitaar Rob MacDonald en verder met Daniel Thouin, die een prima pianopartij speelt, rockt ook lekker weg.

Zwakke nummers kent de cd eigenlijk niet, maar het jazzy “”Spoil Me Up”, met een glansrol voor Steve Strongman en de heerlijke blues/soul slijper “Let Me Go”, met heerlijke blazerssectie zijn toch prima uitschieters. Dan vergeten we met al de gitaar tractaties bijna te vermelden, dat Angel Forrest een uitstekende zangeres is met een krachtig stemgeluid. Haar stem is een beetje hees, met een lekker rauw randje, die de diverse stijlen op dit schijfje uitstekend aan kan.

Een zeer interessante cd, waarop naast de hierboven genoemden Ricky Paquette, Dimitri Lebel-Alexandre, Paul Deslauriers, Kim Greenwood, Corey Diabo, Steve Hill en Adam Karch Angel’s elftal compleet maken. (Guillaume Lombart)