Brennen Leigh, Sings Lefty Frizzell

Brennen Leigh, Sings Lefty FrizzellDe geboren Texaan Lefty Frizzell was een grootheid in de country in de jaren 50 en 60. Van zijn hand kwamen onsterfelijke songs als ‘Mom and dad’s waltz’, ‘I love you a thousand ways’, ‘Always late (with your kisses)’, ‘I want to be with you always’, ‘If you got the money, I’ve got the time’. Willie Nelson was een van Lefty’s bewonderaars, in 1977 verscheen ‘To Lefty from Willie’, met daarop veel nummers van Frizzell. En nu is er een werkelijk subliem album van onze darling uit Austin, Brennen Leigh. Gezegend met een soepele, hemelse stem zingt Brennen de sterren uit de Frizzell-hemel. De begeleiding klinkt als retro, heerlijke country met hoofdrollen voor fiddle, steel gitaar en mandoline. De eerste twee nummers die ik boven noemde staan op de CD naast 10 andere prachtige nummers. In de begeleiding horen we naast echtgenoot en mede-producer Noel McKay Lisa Pankratz op drums, Brad Fordham op tic tac bass, T. Jerrod Bonta op piano, James Shelton op pedal steel en dobro, Chris Scruggs (derde producer, opnameleider, mixer,etc. op lap steel), Andy Lentz op fiddle en Ted Roddy op harmonica. De schitterende achtergrondvocalen zijn van het kwartet ‘The leftones’ en de harmonies van Noel.
Een meer dan geweldige retro-country CD, gevoelig en subtiel. Wat een superprestatie! Kopen dit moois! (South Central Music)