Blackfoot Gypsies, Handle It

Blackfoot Gypsies, handle itZack Murphy en Matthew Paige, ooit begonnen als tweemans formatie, hebben de band versterkt door Dylan Whitlow (bass) en Ollie Dogg (harmonica) bij de band te halen. En dat heeft geresulteerd in een enorme vette sound, Rock ‘n’ Roll met roots en blues invloeden.

Er wordt afgetrapt met, letterlijk, ‘Scream My Name’, een stevig uptempo nummer met vette harp schreeuwende gitaar en een screaming voice, die klapt er even lekker in. In ‘Pork Rind’ ligt het tempo lager, maar nog steeds een prettige muur van geluid onder begeleiding van de piano en ook hier de stem die lijkt te worden gezongen door een Bullit microfoon. Met ‘Under My Skin’ kruipen zij ook echt onder je huid, zeker ook weer door de specifieke zang en de scheurende harp. Na ‘Too Bad’ worden we verrast met pure country in ‘Spend All My Money’ met de viool als hoofdinstrument, verrassend mooi en dat wordt herhaald in het countryrocknummer ‘Dead On The Road’. Maar ook het psychedelische ‘In Your Mind’ gaat er in als gesneden koek. ‘Sanke Charmer’is wel het hardste nummer van de cd waarbij alles zo’n beetje overstuurd lijkt. Er wordt afgesloten met ‘Call Me After Midnight’, stevige Southern rock met blues invloeden.

Deze cd mag dan zeer stevig zijn, hij heeft mij positief verrast door de verfrissende stijl met veel passie gebracht en ook het live gevoel bij mij oproept De band heeft ook een Europese tour in 2016, wil je daar in Nederland bij zijn dan heb je één mogelijkheid, dinsdag 7 juni in NiXenMeeR in Enschede. Reserveer kaartjes HIER (Teenage Head Music)