Keb’Mo, That Hot Pink Blues Album

Keb'Mo, That Hot Pink Blues AlbumKeb’ Mo’ wie kent hem niet? Am I Wrong? Come On In My Kitchen? Every Morning? Ja toch? Allemaal nummers die gegrift staan in het geheugen van de echte blues liefhebber. Drievoudig Grammy Award winning singer-songwriter en gitarist levert zonder te blikken of te blozen weer een live album af. 2009 zette hij Live & Mo in de schappen. Heel eerlijk gezegd, ik haakte af na de release Just Like You uit 1996. Het was een miskoop! Ik schoof voorzicht pas weer aan met de release van Blues Americana (2014).

That Hot Pink Blues Album bevat een verzameling van zestien van zijn beste nummers van de afgelopen eenentwintig jaar, stond in de OneSheet. Mag ik het dan oneens zijn met dat laatste? Nummer als Dangerous Mood en More Than One Way Home, niet eens de slechte nummers van dit album, komt van Just Like You uit 1996? The Worst Is Yet To Come en Somebody Hurt You maken dan ook heel veel goed. Het lijkt erop dat Keb’ Mo’ op dit album afstand doet van waarmee hij echt groot is geworden. Niet één hit van dat spectaculaire titelloze debuutalbum uit 1994? Zeg toch zelf, dat is toch raar? Met toetsenist Michael B. Hicks en bassist Stan Sargeant in een hoofdrol krijgen songs als Tell Everybody I Know en She Just Wants To Dance weer wel een puike eigentijdse uitvoering mee.

Ben niet echt onder de indruk geraakt van dit live album. Met Mo’s reputatie mag je toch wat risicovollere muziek verwachten. Het klinkt geoefend en trefzeker maar ik werd er niet warm of koud van. Het had zich ook in een hotellobby af kunnen spelen.

Hoe dan ook ik raad je aan het allemaal zelf te beoordelen. Keb’ Mo’ speelt op 1 juli a.s. op het Comblian Jazz Festival, in Parc Biron in België. Op 2 juli a.s. staat hij op het Roots In The Park festival in Utrecht. (Kind of Blue)