A Brighter Light, Follow Me

A Brighter Light, Follow MeKijk toch eens hoe de recent verschenen EP Follow Me van Nederlandse formatie A Brighter Light bij ons op de kroegmat belande. Met eigen postzegel en dicht geseald met een beschrijfbare sticker. Hoe mooi is dat? Het overkomt ons wel vaker hoor, maar deze vindingrijke aandachtstrekker wilde ik even met jullie delen.

Over creativiteit gesproken, A Brighter Light, bestaande uit Ted Griffioen (Zang, gitaar) Joost Spanjerberg (Gitaar), Tom Raaff (Drums) en Pieter Zaal op basgitaar, maken op hun tweede EP toegankelijke popmuziek. Zo willen ze het ook zelf graag horen, want het staat letterlijk zo in hun CD OneSheet. Hadden ze het bij 40UP Radio onlangs nog over “kwaliteitspop”, nou hier hebben zoiets bij de horens. De EP bevat vijf trefzekere melodieuze tracks. Griffioen heeft een aangenaam stemgeluid die daar prima bij aansluit. Het liedje Follow Me, waar de uit Boxtel afkomstige singer-songwriter Joia Rath hem vocaal ondersteund, heeft veel weg van wat Ben Cooper (Radical Face) onlangs nog afleverde op zijn trilogie The Family Tree. Even later waait Dance The Night Away door mijn huiskamer. Griffioen’s stem klinkt dan als Mack Johansson (Hyacinth House). Zonder de andere songs tekort te doen is dit misschien wel het beste alles in een nummer op deze EP. Nee dit EP-tje had voor mij wel wat langer mogen duren.

A Brighter Light maakt geen vernieuwede muzikale moves of zo. Toch denk ik dat ze zichzelf te kort doen door alleen maar te stellen dat ze toegankelijke popmuziek maken. Deze op Hollandse leest geschoeide indie folk zou volgens mij helemaal op zichzelf kunnen staan. Met een beetje meer muzikale gewaagdheid weet ik bijna zeker dat een mogelijk toekomstig debuutalbum een succes gaat worden. (Independent)