Radio Birds, Contemporary American Slang

Radio Birds - Contemporary American SlangDe Radio Birds zijn ontstaan uit driekwart JK & the Lost Boys aangevuld met een nieuwe drummer en zoals te zien meer haar. Muzikaal is er ook wel het nodige veranderd. Zij staan nu garant voor een stevig potje Southern/Indie rock ook al blijven de sporen van de Lost Boys aanwezig.

Er wordt direct stevig afgetrapt met ‘Hold on Me’ waarbij de lichtelijk rauwe stem van gitarist/zanger Justin Keller opvalt welke goed bij de stijl past. Het schuurt, scheurt en dondert. Maar dat het ook anders kan laten zij horen in ‘Your Favorite Part’ dat neigt naar de americana kant. En met die twee nummers wordt ook de breedte van de sound weergegeven. In ‘Papermoon’ komt de harmonieuze zang er mooi uit. Zo heeft elk nummer zijn eigen stijl, en ook in de nummers zelf zit veel variatie. De twee gitaren kunnen heerlijk met elkaar strijden maar ook samen op gaan in een typische Southern sound, zowel Justin als Jaz Dixon beheersen deze tot in perfectie. En dan hebben wij nog een super ritmesectie, Colin Dean (drums) en Chase Lamondo (bas/zang). Niets dan lof voor deze cd.

Voor liefhebbers van deze cd is het goed om te weten dat zij bij hetzelfde management voor Europa zitten als Dirty York, Widow Birds, Robert Jon & the Wreck en The Delta Saints. Daarmee wordt de kans vergroot om de band ook hier live te zien. Zoals het er nu uit ziet zal dat voorjaar 2017 worden. Ik zal in ieder geval vooraan staan. (Brash Records)

Luister hier naar twee uiteenlopende nummers: