Shurman, East Side Of Love

Shurman, East Side Of LoveDe totstandkoming van East Side of Love was een moeizame. Liefdesproblemen van Aaron Beavers, songschrijver, gitarist, zanger en oprichter van de alt. countryrock formatie Shurman uit Austin, TX. waren de oorzaak. In 2013 amper begonnen aan de opnames in Santa Fé, NM. keerde hij spoorslags terug naar Austin, vanwege een aanstaande scheiding. Na de feitelijke regeling daarvan kwam er in 2014 een doorstart in een studio in Austin, die al snel spaak liep. Beavers had er geen zin meer in en deed naar eigen zeggen alles op de automatische piloot. Maar hij had daarbij buiten de (Shurman is in Texas en Mexico een populaire live-band) kracht van zijn fans gerekend. Zij namelijk drongen stevig aan weer te gaan optreden. En met succes, want tijdens de Austin SXSW-editie 2015 gaf de band zeven optredens, waarna Mexico werd aangedaan. Door die serie live shows hervond Beavers zijn inspiratie en de overtuiging met de band door te gaan en het album East Side of Love tot een goed einde te brengen. En zo geschiedde.

In de donkere songteksten en de melancholiek getoonzette songs echoot Beaver’s opgelopen deuk in bijna elke song na. Niettemin zijn de elf liedjes door en door toegankelijk. Stevige, melodieuze rock en de nodige door soul beïnvloede country zijn daarin de voornaamste ingrediënten. Het ruimtelijke, warme gitaargeluid van Harley Husbands en Beavers’ intense zang zijn van een aanstekelijk enthousiasme, daarin geruggensteund door de solide ritmetandem bassist Michael Therieau en drummer Clint Short. Fijne muzikale details zijn er van orgel, piano, cello, pedal steel, percussie en koortjes.

Met East Side of Love zoekt Shurman niet het muzikale avontuur, maar bevat oprechte en voor de liefhebber zonder meer luisterwaardige countryrock. (Blue Rose Records)