Kyla Brox, Throw Away Your Blues

Kyla Brox, Throw Away Your BluesDe Britse zangeres/fluitiste/songwriter Kyla Brox heeft onlangs een nieuwe cd afgeleverd onder de titel ‘Throw Away Your Blues’. Het album bevat veertien verse liedjes, geschreven door Kyla zelf, voor een deel samen met haar echtgenoot en bassist Danny Blomeley en hier en daar aangevuld door gitarist Paul Farr.

De opnames werden gemaakt in de Jan Kisjes Studio in het Overijsselse Dalfsen. De productie was in handen van het echtpaar Brox/Blomeley. Naast bovengenoemden zijn op dit album te horen drummer Pablo Leoni, Hammond-speler John Ellis en enkele achtergrondvocalisten. ‘Throw Away Your Blues’ is een lekker klinkend schijfje geworden. Kyla Brox is een uitstekende zangeres, die wederom laat horen over een breed vocaal spectrum te beschikken.
Op instrumentaal vlak heeft gitarist Paul Farr een behoorlijk aandeel heeft in het totaalgeluid. Hij speelt soms lekker smerige blues, maar ook zijn regelmatig jazzy invloeden te horen in zijn spel. John Ellis is in enkele nummers te horen en weet deze van een lekker stuwend Hammond-soundje te voorzien.

Het nummer open met het spannend klinkende “If You See Him” en geeft Kyla geluid een fraai bluesy visitekaartje af. “Beautiful Day” is een ingetogen shuffle, die dankzij de Hammond-partij wat extra drive krijgt. Hoewel de plaat soms wel erg Brits klinkt, krijgt het up-tempo “Ain’t Got Time” wel een lekker Jimmy Reed-sfeertje mee. Af en toe zijn er uitstapjes naar soul (“When We’re Alone”), jazz (“Song For The Lonely”) of funk (“Lovin’ Your Love”), maar de hoofdmoot is toch blues. Wat mij betreft is er weinig aan te merken op dit album, zowel vocaal als instrumentaal niet.

Sluikreclame, Britse humor? Soms is op de cd hoes te lezen van wat merk instrumenten muzikanten gebruiken. Mevrouw Brox vermeld op de hoes dat ze kraag kleding van Victory Parade draagt. Dit ter info voor de lezeressen. (Pigskin Records)