Sean Pinchin, Monkey Brain

Sean Pinchin, Monkey BrainDe Canadees Sean Pinchin heeft inmiddels 180 shows per jaar gegeven en dat acht jaar achter elkaar. En dat levert natuurlijk de nodige bagage mee voor zijn albums. Na jaren van worstelingen met zichzelf en evenzoveel overwinningen, zette hij zichzelf er toe om het van zich af te schrijven. Dat resulteerde in het album ‘Monkey Brain’ waarbij de meeste songs ‘live’ in one take zijn opgenomen, het echte Old School werk zeg maar. Sean werkt op deze cd samen met Adam Warner (drums) en Mark McIntyre (bas).

De titeltrack en opener met een rif die afkomstig lijkt van Led Zeppelin geeft aardig aan wat je kunt verwachten. Een vette groove en dito slide en een stampende ritmesectie. ‘Can’t Stand It’ doet mij denken aan T. Rex maar dan steviger en minder glamrock, prima uptempo nummer. ‘Hard Luck’ lijkt door de meerstemmigheid wat minder hard maar de gitaarsolo die snijdt er lekker doorheen. De meeste nummers hebben datzelfde lekkere stuwende, wat minder hypnotiserend, als onze eigen My Baby en dat klinkt zo lekker. Twee nummers die er bovenuit springen zijn voor mij ‘Goin’ Hobo’ en ‘Get Burned’, beide nummers hebben net wat meer variatie en sprankelen daardoor meer. Dit is een cd’tje (bewust cd’tje, duurt helaas maar 30 minuten) die zomaar in mijn Amazing Ten kan eindigen. (Factor Recordings)