The Flyin’ A’s – You Drive Me Crazy

The Flyin' A's - You Drive Me CrazyThe Flyin’ A’s zijn het echtpaar Hilary Claire en Stuart Adamson uit Austin, Texas. In hun eigen stad zijn ze zeer bekend en krijgen ze veel aandacht via optredens. Alleen al tijdens het laatste SXSW-festival (16-20maart 2016) heb ik ze een keer of drie zien optreden, waaronder tijdens de ‘Full Moon Barn Dance’ van Leeann Aterton op zondag 20 maart. De optredens kenmerken zich door de energieke performance van Hillary en de kalme kracht van het gitaarspel van Stuart.’Ýou drive me crazy’ is hun derde CD na ‘Blacktop, back roads’ (2006) en ‘Til they shut it down’ (2011).

Met hun derde CD zetten ze de opgaande lijn voort. Schitterend geproduceerd door Chris Cage (piano, keyboards, gitaren, tambourine en harmnie vocals) en met bijdragen van gerenommerde Austin-klasbakken als Paul Pearcy (drums, bekend van zijn werk met Willie Nelson en de Dixie Chicks), Glenn Fukunaga (bas), Lloyd Maines (pedal steel) en Will Taylor (viola) is het een echt Austin-product geworden. En een heuse topper! Hillary en Stuart schreven acht van de elf songs, de overige drie zijn covers, waarbij vooral de versie van ‘Mr Blue’ (Claude Butch Morgan, 2004) indruk maakt, een prachtig country-walsje met Hilary’s licht-hese stem in de hoofdrol. Van de eigen songs is ‘Roadwork ahead’ een toekomstige klassieker. Hilary klapt uit de school in het subtiele Weak and wild’: ‘You love me when I’m weak and wild. Feed this heart, forgive this pride, give the truth where others lie, you. I cross the line, you pull me back. You keep good time, but don’t keep track. Of all the things I seem to lack, you. Darlin’, you pull me through.’ Net als op de voorganger is er een nummer van Jon Ims (‘The other side of lonely’) en net als op de voorganger schreef Ims aan een song mee.

Met ‘You drive me crazy’ verdienen the Flyin’ A’s een definitieve doorbraak. Ze zijn in juni in de UK en willen graag een paar optredens in Nederland doen! Wie durft? Je zult er geen spijt van hebben. (Flying-A Records)