Kelley Mcrae – The Wayside

Kelley Mcrae - The WaysideSinger-songwriter Kelley McRae en haar echtgenoot, co-writer en gitarist Matt Castelein (tevens harmonie-vocalen) verruilden hun appartement in New York in 2011 voor een VW-busje en besloten een leven te leiden van reizen en optreden, zowel in de USA als in Europa. Op de nieuwe (haar vijfde!) CD horen we naast McRae en Castelein de Canadese producer Roy Salmond (de opnames waren in Vancouver, BC) op keyboards, bas en percussie, Jon Andersen op lap steel en pedal steel en Spencer Capier op viool, mandoline en bouzouki. Kelley legt uit: ‘De wayside is die strook naast de weg waar dingen achter blijven of waar je even gaat rusten en waar je dingen gaat zoeken die je onderweg bent verloren. De liedjes gaan over bijzondere momenten tijdens hun travels, over bijzondere plekken, zoals woestijnen, zonsondergangen, meren met blauwe luchten erboven etc. vaak poëtisch, altijd observatorisch en subtiel. Het resultaat is in zekere zin vergelijkbaar met wat Gillian Welch en Dave Rawlings doen. The Wayside is een mooie, gevoelige, akoestische CD. Voor mij een openbaring, een goed geslaagd product! (Independent)