Steve Hill, Solo Recordings Volume 3

Steve Hill, Solo Recordings Volume-3Na zes albums houdt Steve het eenvoudig. Hij begon daarna met de solo recordings en deze one-man band is nu dus aanbeland bij Vol.3. Staande zingt en speelt hij gitaar, onderwijl met zijn voeten de bass drum, snare drum, hi-hats bespelen. En dan zijn wij er nog niet, want op de hals van zijn gitaar zit nog een drumstick bevestigt om zo nog meer percussie mogelijkheden te hebben. En zo nu en dan komt daar ook de mondharp er nog bij.

En hij pakt stevig uit. De opener ‘Damned’ laat direct horen met welke power er gespeeld wordt. Dat geldt ook voor de volgende twee nummers, ‘Dangerous’ en ‘Still a Fool & a Rolling Stone’, een stevig, vet, gruizig gitaarsound. Maar dat het ook anders kan laat hij horen in een licht country getint ‘Slowly Slipping Away’, met akoestisch gitaar en mondharmonica. En dat geldt ook voor de nummers ‘Troubled Times’, ‘Emily’ en ‘Going Down the Road Feeling Bad’. En dat zijn welkome afwisselingen in het soms behoorlijk gehoor ‘teisterende’ nummers. Een stevig nummer wat er voor mij bovenuit springt is ‘Smoking Hot Machine’ met een vette mondharp en lekker ritme.

Met dit Vol.3 album is het geheel wel wat steviger dan zijn voorganger, voor de liefhebber van stevige blues rock. Persoonlijk gaan mij de stevige nummers teveel een brei aan geluid worden en zeker na enkele keren draaien, wordt het wat monotoon. (Independent)