Aaron Watson – The Underdog

Aaron Watson - The UnderdogDe Texaan (Amarillo) Aaron Watson is een singer-songwriter die sinds 2000 actief is en sinds 2002 (debuut ‘Shutupanddance) maar liefst 12 cd’s heeft uitgebracht, een mooi gemiddelde van ongeveer één per jaar dus! Op zijn CD’s horen we o.m. vocale bijdragen van Willie Nelson en Billy Joe Shaver, dus hij vertoeft in de betere Americana-kringen. Hij is momenteel de meest succesvolle independent (country-) artiest in de USA, van dit nieuwe album werden in de eerste week maar liefst 26340 exemplaren verkocht en het was het eerste independent album dat debuteerde op nr 1 in de charts. Hoe zit het met de muziek van deze knaap? Verwacht redelijk gladde country, maar niet van het Nashville-soort. Ruimte voor steel gitaar, fiddle, banjo en dergelijke, uiteraard. Maar ook stevige gitaren, bas en drums. Hedendaagse, traditioneel ingevulde country dus. Wat te glad naar mijn smaak, maar vele liefhebbers van goede hard-core country zullen volop genieten, dat is zeker. Heerlijk is zijn ode aan de Texaanse trots, de Bluebonnets, die prachtige blauwe bloemetjes van het voorjaar, simpelweg getiteld ‘Bluebonnets’, een midtempo ballad. Een titel als ‘That’s why God loves cowboys’ past in zijn straatje, de man is gelovig.

Texas’ grote country-ster van dit moment, Aaron Watson is een gelovig familiemens. Zijn muziek brengt voor mij herinneringen aan de goede tijd van Garth Brooks. Dat soort muziek, dus. (BIG Label Records)